18 listopadu 2006

Boj s xT

Tak jsem chtěl dokončit jednu verzi xT (jednoduchý AJAX framework), ale vše bylo proti. Napřed si postavil hlavu Internet Explorer, když odmítal fungovat (s jinak funkčním a otestovaným kódem) na jednom serveru. Prostě byl celý objekt xT poškozený a nefungoval. Náhodně chybějící vlastnosti, pády, hrůza.
Do toho se složil i hlavní vývojový server. Jednoduchá hláška PHP has encountered an Access Violation at 7C946D0B nepotěší.
Nakonec jsem úspěšně našel řešení chyby - problém byl v kódování na serveru (UTF8) a kódování v JS souboru (Windows-1250). Písmenka se Internet Exploreru pomíchala, řádky se spojily a komentáře skryly životně důležité metody a vlastnosti. Zajímavé je, že Firefox a Opera to oba ustáli bez problémů. Zlatý PHPEdit s nápovědou syntaxe... Správná bezpečná finta na vkládání nezkomprimovaného xT je tady:

<script language="javascript" charset="windows-1250" src="js/xt.js" />
Večer mi zbylo trochu času, tak jsem se rozhodl, že trochu doplním zatím dost neúplnou dokumentaci k xT. Ale - co čert nechtěl - pro změnu se složil server qr.cz Navenek to vypadá jako "příliš mnoho připojení k MySQL", uvnitř trochu děsivější "není místo na systémovém disku - nelze uložit SESSION.
Ještě štěstí, že je dokumentace psaná v DokuWiki, takže nebylo velkým problémem přetáhnout textové soubory na již funkční vývojový server. Škoda je, že jsem ty soubory přesně před týdnem stěhoval z vývojového serveru na qrko ;-) Jak kočka koťata...

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

shit happens